400dpiLogo

De Spiegelboog begeleidt op een professionele manier volwassenen, die een dierbare verloren hebben, met individuele gesprekken om een emotioneel evenwicht te vinden en nieuwe zingeving voor het eigen leven. Daarnaast organiseert de Spiegelboog ook lotgenotenworkshops en lotgenotengroepen.
Op de website www.despiegelboog.nl vindt u alle informatie.

Voorstellen: Eva Snieder – Nieuwhof

nieuwe foto evaIk ben in 2011 gestart met mijn eigen praktijk De Spiegelboog. Ik heb de HBO opleiding Psychosociaal Werker, Coach en Counselor gevolgd. Tijdens deze opleiding heb ik mezelf gespecialiseerd in rouwbegeleiding, zowel op individuele basis als ook in groepsverband. Ik ben aangesloten bij twee beroepsverenigingen: de NFG en de RBCZ. Ik ben gecertificeerd, waardoor de kosten vergoed worden door de ziektekostenverzekeraars vanuit het aanvullende pakket.

De Spiegelboog werkt voornamelijk in de regio Noord Holland. Ik vind het heel belangrijk dat mensen voldoende aandacht krijgen voor het verwerken van het verlies van een dierbare. Ik zet mij met hart en ziel in om nabestaanden hun eigen levenskracht terug te laten vinden na een groot verlies. Zo kunnen we samen weer zingeving en betekenis vinden voor het eigen leven van nabestaanden die een groot verlies dragen.

Individuele gesprekken

De periode van rouw na het verlies van een dierbare is vaak een heel moeilijke periode. Het fundament van je leven lijkt niet meer voelbaar. Je weet vaak niet hoe verder te gaan met je eigen leven. Individuele gesprekken met een rouwbegeleider kunnen dan heel steunend zijn om door deze moeilijke tijd heen te komen.
Tijdens een kennismakingsgesprek brengen we de moeilijkste punten in kaart. Voor de gesprekken kunnen we afspreken in de praktijkruimte in Alkmaar, maar ik kan ook op huisbezoek komen.
Individuele gesprekken kunnen starten vlak na het verlies maar ook als het verlies langer geleden is.

Op de website van De Spiegelboog onder  www.despiegelboog.nl/tarieven vindt u informatie over de kosten. De kosten worden vergoed door de meeste ziektekostenverzekeraars via het aanvullende pakket.

Workshop Herstel van Verlies

Rouwen kost veel tijd en energie. Onze maatschappij geeft niet veel ruimte aan mensen met een groot verdriet. Familieleden ondersteunen een nabestaande enige tijd, maar daarna gaat iedereen weer verder met het eigen leven. Als nabestaande merkt u dat het stiller wordt, maar zelf bent u nog een lange tijd bezig met het rouwproces. Dan kan contact met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt steunend zijn om het eigen verlies door te werken.
De deelnemers van de workshop krijgen methodes aangereikt om met het eigen verlies om te gaan en weer een toekomst voor zichzelf te zien.

De workshop bestaat uit 4 middagen. De workshop is bedoeld voor mensen die een geliefde verloren hebben, vaak de levenspartner. We werken met Mindfulness oefeningen om meer rust te ervaren. We bespreken je hulpbronnen en brengen het denkende zelf en het observerende zelf in kaart. Daarnaast is er ook aandacht voor een creatieve activiteit die ontspanning geeft en de aandacht in het nu brengt: Mandala tekenen.

Er zijn ook veel boeken over nabestaanden en rouw aanwezig die je kan lenen.
Als deelnemer krijg je veel praktische oefeningen om je eigen levenskracht weer te ontwikkelen na het grote verlies van je dierbare. Zo word je weer sterker in het dagelijks leven en ben je op weg naar nieuwe zingeving voor je eigen leven.
Op de website van De Spiegelboog vindt u onder www.despiegelboog.nl/lotgenotengroepen meer informatie over de eerstvolgende workshop die start in april.

Workshop Feestdagen met Rouw 

Leven met een groot verdriet door verlies van een dierbare kan extra zwaar zijn rond de feestdagen van december. Hoe kan je er toch een goede periode van maken? Deze workshop van 3 middagen heeft als doel om in je eigen kracht te komen en zo de feestdagen een goede en zinvolle invulling te geven.

Aan de orde komen: keuzes maken, verwachtingen van anderen en je eigen pad volgen, zelf initiatief nemen, je eigen waarden leren kennen, luisteren naar je eigen stem. We doen ook aandachtsoefeningen om te leren luisteren naar onze intuïtie.

De workshop Feestdagen met Rouw start altijd in november. Op de website van De Spiegelboog vindt u onder www.despiegelboog.nl/lotgenotengroepen meer informatie. De kosten van de workshops worden vergoed door de ziektekostenverzekeraars, vanuit het aanvullende pakket.

Lotgenotengroep Rouw en Verlies

De deelnemers van een lotgenotengroep hebben allemaal een dierbare verloren, vaak de levenspartner. Door de herkenning van gevoelens en ervaringen bij elkaar kunnen de deelnemers het eigen verlies beter doorwerken en weer een toekomst voor zichzelf zien. Soms vinden de deelnemers ook nieuwe sociale contacten met gelijkgestemden.

Een lotgenotengroep bestaat uit maximaal zeven personen. We komen 8 keer ’s middags bij elkaar van 14.00 tot 16.30 uur en er is 1 terugkombijeenkomst. Bij iedere bijeenkomst wordt aan de hand van een thema met elkaar gesproken. Onderwerpen zijn onder andere: het afscheid, de herinneringen, gevoelens van eenzaamheid, leven in het nu en de toekomst.

De bijeenkomsten vinden ’s middags één keer per veertien dagen plaats in een groepsruimte in het centrum van Alkmaar. Drie maal per jaar start er bij voldoende deelname een rouwgroep: in januari, april en september.

Op de website van de Spiegelboog vindt u onder www.despiegelboog.nl/reacties reacties van deelnemers aan lotgenotengroepen van De Spiegelboog.


Voor informatie of een kennismakingsgesprek of aanmelding voor een workshop of lotgenotengroep kan je mij telefonisch of per mail bereiken op:
De Spiegelboog – Praktijk voor rouwbegeleiding
Eva Snieder – Nieuwhof
Tel: 06-11445637
Website: www.despiegelboog.nl
Email: evasnieder@despiegelboog.nl

 

Volg onze evenementen direct vanuit uw mailbox