2015 - Logo Charon Uitvaartbegeleiding

Charon is in 2005 opgericht door Gijsje Teunissen. Tegenwoordig zijn er vestigingen in Egmond aan den Hoef, Hoorn, Abcoude en Zaanstad. In Egmond/Bergen/Alkmaar en omgeving wordt Gijsje tegenwoordig bij het begeleiden van de uitvaarten bijgestaan door Eveline Joppe.

Troostcirkel - Gijsje Teunissen

Gijsje Teunissen

Gijsje organiseert al van af het begin Troostdagen voor nabestaanden, workshops, lezingen, open dagen, uitvaartbeurzen en heeft een informatie centrum in Egmond aan den Hoef. Ook schreef zij het prachtige boek: Afscheid nemen met je hart, met daarin dertig bijzondere, hartverwarmende verhalen van begeleidingen die zij heeft mogen doen. Dit alles doet zij al 11 jaar om meer openheid te geven, de dood minder eng te maken en het verdriet een beetje te verzachten.

Charon

Charon is volgens de Griekse mythologie de veerman, die de zielen van overledenen met zijn veerboot over de rivier Styx zet.

De naam CHARON uitvaartbegeleiding werd bij oprichting door Gijsje gekozen vanuit de naam van haar overleden zoon Ferry. Zijn naam kreeg na zijn overlijden een dubbele betekenis, Ferry, de verman, de jongen tussen leven en dood.

Het beeldmerk van CHARON ontstond tegelijkertijd, toen Floris, oudste zoon van Gijsje, vanuit zijn cruiseschip een foto stuurde van de ondergaande zon op de zuidpool, die op dat ogenblik vijf dagen in de horizon bleef hangen. Vijf dagen is ook de tijd waarin een opbaring plaats vindt. Op de foto van Floris is de reling van het cruiseschip te zien. Gijsje zag hierin een oude schuit, de veerboot van CHARON.

Vijf dagen is Charon naast de familie aanwezig om hun te begeleiden op hun reis naar het afscheid van hun dierbare.

Missie:

Bij Charon willen wij het bewustzijn rond de dood als onderdeel van het leven vergroten. Wij willen de angst voor de dood open en eerlijk benaderen, bespreekbaar maken, verminderen en zo mogelijk verzachten. Vandaar dat wij ook grote voorstanders zijn van voorgesprekken als er nog niets aan de hand is.

Wij geloven dat mensen bewuster keuzes kunnen maken wanneer zij goed geïnformeerd zijn en het gesprek durven aangaan. Immers: Pas als je de keuzes kent, kan je kiezen. Zowel voor de mens aan het einde van zijn of haar leven als voor de nabestaanden is een actieve rol in het stervensproces van hun geliefde en de vormgeving en invulling van het uiteindelijke afscheid van grote waarde, belangrijk voor het verloop van het rouwproces en het omgaan met het uiteindelijke loslaten en accepteren van het verlies.

Liefde, Aandacht en Respect

Liefde, Aandacht en Respect. zijn de woorden die Gijsje al sinds 2005 terug krijgt van de families die zij begeleidt. Bij Charon geloven wij in afscheid nemen met je hart. Nabestaanden kunnen bij ons in volledige rust alle mogelijkheden en keuzes afwegen en wij creëren alle ruimte voor persoonlijke ideeën en eigen inbreng om het afscheid van uw dierbare vorm te geven.

Liefde voor de mens – Aandacht voor detail – Respect voor de overledene

Visie:

Bij Charon weten we dat rouwen hard werken is. Daarom geven we u het liefst een actieve rol bij de invulling en vormgeving van het afscheid van een geliefde. Door veel van het nodige zelf te doen bent u al bezig met het rouwproces en de verwerking. Hoe meer u doet, hoe beter de werkelijkheid ervaren wordt en het rouwen gevoeld. Samen met alle leden van de Troostcirkel lopen wij hierin naast u mee en helpen met onze creativiteit, inspiratie en professie daar waar nodig.

Adresgegevens:

Slotweg 2
1934 CN Egmond aan den Hoef

Tel: 072-5070477
Fax: 072-507047
Email: info@charonuitvaartbegeleiding.nl
Website: www.Charonuitvaart.nl en www.Charonuitvaartbegeleiding.nl

Volg onze evenementen direct vanuit uw mailbox