troost stempel 2 oranjeBegeleiding bij verlies en rouw

 

Verlies

Eén woord, ontelbare gevolgen en gevoelens. Iedereen krijgt ermee te maken. Verlies is onvermijdelijk. Verlies hoort bij het leven, maar niemand kan je leren hoe je je erop voorbereidt of hoe je ermee omgaat. Sommige mensen raken verstrikt in hun rouwproces, anderen beginnen er niet eens aan en dreigen ten onder te gaan aan de uiterst vermoeiende ontkenning.

Elk verlies is persoonlijk, elk verlies is anders. Iedereen gaat er op zijn of haar eigen manier mee om.

 

Verwerking

Lastig, want er is geen stappenplan en er bestaat geen routebeschrijving die je de weg wijst tijdens het verwerken van je verlies. Maar het gaat gepaard met overweldigende gevoelens. Gevoelens die je soms moeilijk kunt accepteren of verklaren. Gevoelens die je misschien liever wilt parkeren of zelfs een tijdje compleet wilt negeren.

logo website

Soms is het moeilijk om met het verlies en al die verwarrende gevoelens om te gaan. Soms is het fijn om te kunnen praten met iemand buiten je persoonlijke netwerk. Iemand die je niet kunt kwetsen. Iemand die niet over je oordeelt.

Iemand die luistert.
Iemand die steunt.
Iemand die zwijgt.
Iemand die troost.

 

Schenktroost

Mijn naam is Dorine Dokter en ik richtte BuroTROOST op om als rouwbegeleider en troostcoach mensen bij te staan tijdens het rouwproces. Ik ondersteun iedereen, maar heb me met name gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen, jongeren, (verstandelijk) gehandicapten en hun ouders.

 

 

Werkwijze

Ik ga uit van het individu, van de situatie en van de omgeving. Van de persoon waar ik mee praat. Wat jij wilt en wat er bij jou past staan bij mij altijd op de eerste plaats.

Naast mijn werk als rouwbegeleider en verliesconsulente werk ik als scholencoach en Dappere-Dinocoach voor de stichting Jonge Helden en ben ik actief bij stichting Achter de Regenboog en stichting de Jonge Weduwe. Ik geloof heilig in het zelfherstellend vermogen en de veerkracht van de mens, maar soms heb je even een steuntje in de rug nodig. Van iemand die er is, die luistert, die troost.

Troost doet leven,
Dorine

Bel of mail voor meer informatie en het maken van een afspraak met:

BuroTROOST, Dorine: 06-46020898 – info@burotroost.nl

BuroTROOST
Begeleiding bij verlies en rouw
Lyceumstraat 7 1814BP Alkmaar

www.burotroost.nl

Volg onze evenementen direct vanuit uw mailbox